Stro: uitzondering of de toekomst?

Voor ingewijden is het glashelder: stro is een bouwmateriaal met (duurzame) toekomst. Anderen kijken wellicht nog raar op bij het noemen van dit materiaal in combinatie met een huis. Wouter Klijn, naamgenoot en tevens penningmeester en secretaris van Strobouw Nederland, heeft op de volgende site heel aardig beschreven wat de (sterke) eigenschappen zijn van stro en gaat ook in op veel gestelde vragen:

http://www.ecodorpbrabant.nl/html/wat-willen-wij/strobalen/strobalenhuis.php

Inmiddels is de kennis en techniek van het strobouwen zich onder liefhebbers steeds verder aan het professionaliseren. Sinds 2010 is Strobouw Nederland een geregistreerde vereniging, waar ervaringen en expertise worden over strobouw. Er worden workshops en excursies georganiseerd om inspiratie op te doen en de werkwijze onder de knie te krijgen.

http://www.strobouw.nl

Bron: boekenbestellen.nl

Inmiddels is er ook een heus boek uitgegeven over strobouw, aan de hand van architect Michel Post, die ook de architect is van dit huis. “Bouwen met stro”, ook verkrijgbaar via Strobouw Nederland.

Advertenties

One thought on “Stro: uitzondering of de toekomst?

  1. Ik ben natuurlijk bijzonder vereerd dat je via je blog zoveel aandacht aan de vereniging Strobouw Nederland besteed. 1 kleine correctie van mijn kant… de vereniging Strobouw Nederland is al sinds 1999 actief; sinds de realisatie van het eerste strobouw project in Nederland. Sinds 2003 zijn we aangesloten geweest bij de VIBA. In 2006 zijn we overgestapt naar de SVE (Stichting VIBA Expo) en sinds 2010 zijn we officieel onafhankelijk geworden. ‘

    Ik ben overigens blij dat het weer wat beter geworden is en kijk uit naar je volgende foto’s van de bouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s