Workshops (13 en 14 september 2014)

Even een korte stilte op het blog, maar dit betekende niet dat er niets gebeurde. Dit weekend stond in het teken van twee workshops. Strobouw Nederland heeft een leuke methode bedacht: geïnteresseerden kennis laten maken met stro- en leembouw d.m.v. praktische uitleg aan huizen in opbouw. Zo kunnen leken het vak zich enigszins eigen maken en wordt er en passant verder gewerkt aan het huis. Voor Strobouw Nederland heeft het dan weer als voordeel dat deze specifieke tak van bouw verdere bekendheid krijgt en de deskundigheid wordt uitgebreid.

De workshops stonden onder leiding van Audrey v/d Heuvel en Piotr Bronicki. Zaterdag begon met een korte inleiding over de verschijningsvormen en eigenschappen van leem. Wilma volgde de workshop ook, terwijl Thomas op stap ging met de kinderen. Al snel werden de handen uit de mouwen gestoken en werd er een begin gemaakt met het lemen van de kinderkamers op de tweede verdieping.

Zondag verschenen een aantal Poolse stukadoors in Lent, om hun vakgebied te verbreden. Daar de voertaal Pools was, ontfermde Piotr zich over hen en enthousiast werkten ze de hele dag verder. Wilma ging ondertussen met Audrey weer naar boven om de uitleg van zaterdag verder in de praktijk te brengen. Thomas stond tussen de kinderen door spontane bezoekers te woord. In het weekend wordt Plant je Vlag immers steeds meer een toeristische trekpleister. Leuk dat mensen zo enthousiast worden van ons huis. Audrey en Piotr hadden dat al voorspeld, maar in al onze bescheidenheid hadden we zo’n toestroom niet verwacht. Maar het is natuurlijk mooi als anderen zich verwonderen en laten inspireren.

 

image

image

image

image

2 thoughts on “Workshops (13 en 14 september 2014)

  1. ook geïnteresseerd? Het huis is nog niet af dus je hebt nog steeds de kans ervaring op te doen of een keer lekker ontspannen met modder te werken!

  2. Beste Wilma,
    Wat grappig dat we op de laatste dag van onze fietsvakantie zomaar tegen jullie huis opreden (en dat dankzij een omlegging van de fietsroute vanwege de werkzaamheden aan de dijk!) en wat aardig dat we even mochten komen rondkijken. We komen heel graag en dagje helpen met lemen ergens de komende weken. Als jij laat weten welke periode jullie handjes nodig hebben kijken wij wanneer het in onze agenda past.
    Tot dan!
    Hartelijke groet, Geertje en Joris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s