Over ons

Wij, dat zijn Thomas en Wilma Klijn. Wij wonen sinds juli 2013 ‘in de achtertuin’ op onze kavel in Lent met onze drie kinderen. Op het project Plantjevlag. We begonnen als eerste, maar inmiddels staan er drie woonunits, en zijn er ook al vier huizen bewoond. En nu ‘is ons huis aan de beurt.

Om het voor iedereen makkelijk te maken ons te volgen, en om anderen het iets makkelijker te maken de verbazende wereld van de bouw in te stappen, houden we dit blog bij tijdens de bouw van ons huis.

10 thoughts on “Over ons

 1. Peer Kin hier van Peka Plant..
  Willy van Casteren, die me op jullie site heeft gewezen, was vorige week bij ons op de kwekerij om nog een boomstam op te halen voor jullie nieuwe woning. Mooi dat die zo goed terecht gaat komen samen met die andere 5 (of 4 ?) die al hier vandaan kwamen. Voordat we de kwekerij begonnen in 91 heb ik toevallig nog een tijd als timmerman gewerkt bij de BABC in St. Michielsgestel.Weet niet of ze nog bestaan maar dat waren toen specialisten op het gebied van biologisch bouwen, zoals dat toen heette (ook leem en strobouw) Dit is mooi werk waar jullie mee bezig zijn. Wens jullie veel plezier en succes met de bouw en mocht je nog wat nodig hebben aan hout (via Willy natuurlijk), er staan nog mooie stammen. Evt. hebben we nog mooie planten voor jullie als je je tuin gaat aanleggen. Dat zal nog wel effen duren, maar toch. Nogmaals succes met alles ! Groeten van Peer

 2. Een paar weken geleden toen de boomstammen geplaatst waren, ben ik even door de klei gelopen om even te kijken en we hebben even kennis gemaakt. Het is fascinerend om via jullie site de vorderingen te zien. Wij zitten in de tekenfase en hopen ooit zover te komen als jullie al zijn. Kortom fascinerend en inspirerend. En wat regen en wind betreft: het gaat voorbij; dus lach erom 🙂

 3. beste familie Klijn,

  enkele weken geleden was ik in Lent voor een interview met ede bouwers van het strocomplex aan de overkant en toen ben ik ook even op jullie bouwplaats geweest.
  Intussen heb ik een artikel gepubliceerd over de overkant in dagblad Cobouw, maar vandaag ook een online artikel over beide projecten op http://www.dearchitect.nl. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!
  http://www.dearchitect.nl/nieuws/2014/09/04/twee-strobouwprojecten-in-lent.html

  • Erg leuk artikel! Twee aanvullingen: het eerste stro kwam uit Bemmel, hier om de hoek, dat vinden we juist zo leuk aan stro. De tweede keer kon dat niet vanwege de langdurige regenval.
   En ook bij ons zijn vrijwilligers welkom om te leren lemen. De hele binnenkant moet nog. Wij zijn niet zo gebonden aan data.

   Bedankt!

 4. Leuk om als vrijwilligster ervaring op te doen met strobalen plaatsen en lemen van de buitenkant. Wat van die technieken geleerd en ondertussen ook gezelligheid en…… goed weer genoten! Nog net met Wilma de laatste tomaatjes en druiven uit de kassen geplukt, voordat ze gesloopt werden. In september een onverwacht interview gehad, tijdens de lunchpauze, met iemand uit Arnhem, die op de fiets aankwam en vertelde dat hij een boek aan het schrijven is over nieuwe woonvormen. Als het goed is neemt hij nog contact op met jullie.
  Ik heb in het kamertje van Yaelle mogen slapen (dank je wel Yaelle!) en de 2e keer in een comfortabele tent. De strobalen zaten al in de muren, anders had ik daarop een slaapplekje gemaakt! Thomas heeft een foto geplaatst van Yaelle en mij, bij het laatste stukje lemen aan de buitenkant. Ik ben bezig om naar Engeland te vertrekken voor werk, maar ik zal jullie zeker weer bezoeken en wellicht nog meehelpen het huis af te maken.
  Ik begrijp dat het aan alle kanten intens is om hiermee te leven, met een gezin van 5 en als je naast de werkzaamheden woont en niet altijd de keuze te hebben voor privacy, jullie zijn heel moedig om dit aan te gaan, vind ik. Hou de moed erin, het duurt niet lang meer of het huis is af, in elk geval klaar om in te trekken. Dan leven jullie in een huis dat leeft met jullie samen, met een uitzicht van jewelste! Nog even doorzetten, houd het plezier erin, dan komt het allemaal goed volgens mij.

 5. Leuk om te lezen, zeg! Ik ben nu bezig om de aankoop van kavel B81 te regelen. (langs het water) En overweeg daar een strobouw huis neer te zetten. Ben erg benieuwd naar jullie tips. Mocht het een keer uitkomen, dan kom ik graag eens langs.

 6. Pingback: Woonhuis Thomas en Wilma Klijn in Lent bijna klaar | ORIO architecten

 7. Hallo Thomas en Wilma, met belangstelling las ik jullie blog. Ik werk voor het kro-ncrv programma Binnenstebuiten waarin we veel aandacht besteden aan duurzaam wonen en zou graag met jullie in contact willen komen. Hoop van jullie te horen. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Monique Morshuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s