Bouwbloopers

Een mooi idee van Marjolein, de bouwbloopers op een rij. Laten we ons beperken tot de grootste.

fundering11. De kelder

De kelder staat niet recht. Hoe kan dat nou als je een grondwerkbedrijf vraagt om de grond klaar te maken voor het plaatsen van een kelder? Het blijkt normaal te zijn dat een kelderbedrijf zelf de grond ‘afrijdt’. En mij is nooit iets gevraagd…

2. De ramen in de woonkamer

Tja, als je een oude werktekening gebruikt, kan het zijn dat je een foutje maakt… Het grote raam zit in de hoek beneden, de kleinere boven in loop. Toch handig om je kast in de loop te moeten zetten. De aannemer had nog wel gebeld, maar ons niet bereikt, en is dan toch maar doorgegaan. Jammer. Deze moet toch echt wel over!

3. Verregend stro

Hoe erg kun je het hebben als het dak niet dicht is? Nou, niet zo erg als wij hebben gehad. Het stro is vaak en te nat geworden, waardoor muurtjes helemaal weggegooid moesten worden. Door de storm en regen was het niet bij te houden.

4. Lampjes vergeten

Tja, en als het dak eindelijk dicht is, waar je zo naar hebt verlangd, had je toch iets beter na moeten denken en de tijd moeten nemen om wel lichtpunten in de kinderkamers te maken!

 

 

One thought on “Bouwbloopers

  1. Oi, het is de eerste keer dat ik de bloopers lees. Tjonge, ja, herkenbaar en ook wel heel eerlijk om dit ook te melden. Kunnen anderen weer van leren. Ik hoop dat jullie fijn wonen in die mooie toren.
    Nu is het juni 2020, en ik ben voor een jaartje terug in Holland, even pauze van de Engelse narigheid.
    Bijna 5 jaar in Engeland gewoond en daar ook veel moois aan huisontwerpen gezien.
    Er is stro genoeg, in Devon, waar ik woonde. En rode klei om mee te bouwen. Met stro en klei bouwen is wel onderhoudsgevoelig, met ons kikkerland klimaat en het wisselvallige weer in Devon en Zuid West Engeland, waar veel alternatieve lui zitten. In tegenstelling tot Nederland heeft Engeland ook gesteente in de bodem. Heel duurzaam en prachtig van kleur, samenvallend met de aard van het landschap als het in een huis is verwerkt. Dat is het mooie van landelijk Engeland. Nu toch ook heerlijk om weer in Holland te zijn.
    Schoon en opgeruimd, met gemakkelijker omgang met luitjes. Hartelijke groet van Marian van der Veen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s